Tips til en "billigere" hjemmeside

Der er mange måder du selv kan hjælpe til med at få en billigere hjemmeside. Her kan du se hvad du kan gøre, inden du sender tekst, billeder og andet materiale, som skal på din hjemmeside.


Billeder
  • Det optimale er hvis billeder leveres i præcis den størrelse de skal have på din hjemmeside. Hvis fx 400px*300px er standard på din hjemmeside, så kan du selv beskære dem til den størrelse.
  • Propertionerne bør også være korrekte. Hvis 400px*300px er standard, kan et billede i 450px*250px ikke bruges. Beskær det hellere selv først, så forholdet mellem højde og bredde bliver korrekt. Derved undgår du, at vi skal "gætte" hvordan du synes det bør beskæres.
  • Send endelig ikke for små billeder. Er 400px*300px standard, må et leveret billede ikke være mindre end det. Det bliver ikke godt hvis det skal gøres større.

Tekst
  • Ren tekst er at foretrække. Har du skrevet teksten i word, så kopier evt. hele teksten, og sæt den ind i Notepad (et program der findes på din computer under Start -> Programmer -> Tilbehør). Tabuleringer og punktopstilling fjernes derved, men det kan alligevel ikke bruges på internettet. Det samme gælder skrifttyper og attributter som fed eller kursiv. Efterfølgende formaterer vi teksten, så den passer til designet på din hjemmeside.
  • Skal du have et link til en pdf på din hjemmeside, er det bedst at sende et word dokument som vi laver om til en pdf fil for dig. Derved kan filen ofte gøres både pænere og mindre.
  • Tekst kan ikke umiddelbart trækkes ud af en pdf fil, så med mindre du ønsker teksten lagt på din hjemmeside som en pdf fil, så prøv om du kan skaffe original teksten (fx fra trykkeri eller reklamebureau).
  • Tekster bør som hovedregel ikke være pdf filer, da de fylder mere end alm. tekst. og samtidig ikke kan stilles pænt op så det passer til designet på din hjemmeside.

Generelt
  • Har du en ide til hvordan du ønsker din hjemmeside skal se ud, så lav en skitse. Ord kan misforståes, men en skitse viser tydeligt hvad du vil have.
  • Når du sender noget der skal på din hjemmeside, så skriv præcis hvor det skal ligges på. Angiv fx hvordan man klikker sig derhen, eksempelvis: "Forsiden -> Om os -> Kunder". Derefter en kort tekst fx "Ligges på i bunden af listen af kunder" eller "Ligges på i stedet for den 3. kunde, Hansen Industri."
  • Hvis du sender tekst til flere forskellige sider på én gang, så sørg for at det tydeligt fremgår, hvor du ønsker hvert afsnit skal ligge.
 
Frankfri Data  /  tlf 3113 2335  /  mail info@frankfri-data.dk